ja chciałbym miec takiego nauczyciela z fizy jak eclipse wszystko zrozumiałem a jak taka szmata nie umi tłumaczyc miałęm ledwo 3
[ Dodano: 2007-10-18, 19:36 ]
jakób napisał/a:
ale dziwne zr skyline sie nie rozwalił a ten drogi sie rozwalił zapomnialem jakie to auto:P
nie wiem czy widziałeś że supra spadła na dwie przednie opony i dlatego sie przebiły a skyline spadł na cztery koła jak kot a suki spadła na przedni zderzak i tez nie przebiła opon
Ulubiona Część Filmu: I
Ulubiony Samochód: Mitsubishi Eclipse Pomógł: 7 razy Wiek: 17 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 672 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-01-30, 11:06
NitroX napisał/a:
ja chciałbym miec takiego nauczyciela z fizy jak eclipse wszystko zrozumiałem a jak taka szmata nie umi tłumaczyc miałęm ledwo 3
po pierwsze nie pisze się "umi" tylko umie a po drugie jest to osoba starsza więc należy się jej szacunek bez względu na to czy umie tłumaczyć czy nie!
A fizyka nie jest taka zła!!!
[ Dodano: 2008-01-31, 21:45 ]
eclipse napisał/a:
Teraz wam mam to tłumaczyć? Dobra.
Jack wcześniej wcisnął nitro, a tym samym, w chwili "opuszczania" mostu miał stałą prędkość, a energia kinetyczna Supry zaczęła spadać.
Brian natomiast na moście był w trakcie przyspieszania, a tym samy jego energia kinetyczna wzrastała.
W rezultacie osiągnął wyższą EK, wzbił się w powietrze wyżej, a to przełożyło się na odległość.
Mniej więcej dlatego Skyline poleciał dalej.
przepraszam Cię eclipse ale jeżeli prędkość supry na moście i w chwili "opuszczenia" go, była stała to energia kinetyczna nie mogła spadać - to wbrew zasadą. Energia kinetyczna może spadać tylko i wyłącznie wtedy, kiedy ciało zwalnia a Supra dokładnie w chwili opuszczenia mostu miała stałą prędkość więc energia nie mogła spadać. Pomyliłeś się o jakąś 1-2 sekundy. Bo energia k. zaczęła spadać dokładnie w chwili oderwania osi, którą napędzane jest auto! Ale to tylko małe sprostowanie bo resztę wytłumaczyłeś śpiewająco!
gatto [Usunięty]
Wysłany: 2008-07-17, 23:21
mich_bra napisał/a:
przepraszam Cię eclipse ale jeżeli prędkość supry na moście i w chwili "opuszczenia" go, była stała to energia kinetyczna nie mogła spadać - to wbrew zasadą. Energia kinetyczna może spadać tylko i wyłącznie wtedy, kiedy ciało zwalnia a Supra dokładnie w chwili opuszczenia mostu miała stałą prędkość więc energia nie mogła spadać. Pomyliłeś się o jakąś 1-2 sekundy. Bo energia k. zaczęła spadać dokładnie w chwili oderwania osi, którą napędzane jest auto! Ale to tylko małe sprostowanie bo resztę wytłumaczyłeś śpiewająco!
To w takim razie skyline by wylądował na suprze (zart) Poza tym jaka jest waga tych samochodów? skyline z takim wypasem był pewnie cięższy od supry (nie znam się żeby nie było )
[ Dodano: 2008-07-17, 23:24 ]
eclipse napisał/a:
Powiem Ci, dziubasku mój kochany, że oceny nie odzwierciedlają prawdziwej wiedzy, a nawet geniuszu...
Brawo absolutna racja
eclipse napisał/a:
Ja podejrzewam, że zanim Yenko wylądował na jachcie, nie jeden raz bawił się w rybkę...
Oni nie są wstanie czasem tak wyliczyć aby za pierwszym razem?
Ulubiona Część Filmu: III
Ulubiony Samochód: Nissan Skyline
Wysłany: 2009-02-06, 02:05
Są w stanie obliczyć czas i prędkość jaką potrzebuje samochód i łódź żeby się spotkały w jednym punkcie o tej samej porze to jest realne tylko gorzej z skokiem samochodem na tą łódź, musieli dobrze ustalić tor jazdy żeby na nią łatwo i prosto trafić
Ulubiona Część Filmu: II
Ulubiony Samochód: Nissan Skyline
Wysłany: 2009-04-25, 13:49
porównujecie skoki z 2f2f do skoku Nica Cage'a z '60 sekund'...tylko jak Nicolas mógł AŻ tak skoczyć? To jest już wbrew wszelkim prawom fizyki (moge sie mylic, bo z fizy mam 3 )
_________________ ...::My life be like Skyline-Fast and Furious::...
Rich? i'm already that
Gangsta, get a gat
Hit a head in a hat
Call that a riddle rap
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za tresć postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiacej prawo, zostana przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiazań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.